Webinar: alles weten over CO2-uitstoot?

Als een organisatie een medewerker beweegt van de auto naar het OV kan dit jaarlijks bijna 6000 kilo CO2-uitstoot besparen. Dat zei CO2-consultant Derek Groot tijdens een webinar van Smart WorkPlace partner SUB.

Het is een onderwerp wat nagenoeg iedere dag opduikt in de krant of newsfeed: CO2-uitstoot. Niet gek als je bedenkt hoeveel impact CO2-uitstoot op het klimaat heeft. Van bedrijven en organisaties wordt de komende jaren verwacht dat ze zoveel mogelijk CO2-uitstoot verminderen en ze krijgen zelfs te maken met strengere regelgeving en kosten.

Hoog tijd om het onderwerp onder de loep te nemen, vond SUB Sustainable Boost. Want: Wat is CO2-uitstoot nou precies, hoe bereken je het en wat kun je als organisatie doen om de CO2-uitstoot terug te dringen? Samen met ondernemer Derek Groot van Dutch Carbon Consultants organiseerde SUB daarom een webinar over het berekenen van CO2-uitstoot.

In het webinar – met uitgebreide Q&A – gaat Derek in op vragen zoals:

  • Wat is CO2-uitstoot en wat is het probleem anno 2022?
  • Wat is een True Cost Society?
  • Hoe bereken je CO2-uitstoot?
  • Met welke wet- en regelgeving moet je rekening houden?
  • Wat kun je eraan doen om CO2-uitstoot te verminderen?

Bij dit laatste kunnen organisaties een grote invloed hebben. Onder meer door medewerkers te stimuleren om duurzamere keuzes te maken. Hoeveel impact dat kan hebben liet Derek zien aan de hand van de mobiliteitskeuze van medewerkers. Het maakt namelijk veel uit of iemand met de auto of per OV naar zijn werkplek reist. Derek onderzocht het effect van duurzaam vervoer: “Als een organisatie een medewerker beweegt van de auto naar het openbaar vervoer, dan kan dit een jaarlijkse besparing van 5.850 kg CO2-uitstoot opleveren.” – https://www.smartwp.nl/nieuws/20220705-duurzamere-mobiliteitskeuze-heeft-veel-impact-op-co2-uitstoot

Meer blogs lezen