SBTi voor MKB

 

Het Science Based Targets-initiatief (SBTi) is een samenwerking tussen CDP, de United Nations Global Compact, World Resources Institute (WRI) en het World Wide Fund for Nature (WWF). Sinds 2015 hebben meer dan 1.000 bedrijven zich aangesloten bij het initiatief om een wetenschappelijk onderbouwd klimaatdoel vast te stellen. Benieuwd hoe u met uw onderneming aan de slag kunt? Klik hier

Meer weten over SBTi voor MKB?

Het Science Based Targets-initiatief werd in 2015. opgericht om bedrijven te helpen emissiereductiedoelstellingen vast te stellen in overeenstemming met de klimaatwetenschap en de doelstellingen van de Overeenkomst van Parijs. Het wordt gefinancierd door IKEA Foundation, Amazon, Bezos Earth Fund, We Mean Business coalitie, Rockefeller Brothers Fund en UPS Foundation. In oktober 2021 ontwikkelde en lanceerde SBTi ’s werelds eerste netto-nulnorm, die het raamwerk en de hulpmiddelen voor bedrijven biedt om op wetenschap gebaseerde netto-nuldoelen vast te stellen en de wereldwijde temperatuurstijging boven het pre-industriële niveau tot 1,5 °C te beperken. De beste praktijk zoals geïdentificeerd door SBTi is dat bedrijven overgangsplannen goedkeuren die scope 1, 2 en 3 emissies omvatten, kortetermijnmijlpalen vaststellen, effectieve governance op bestuursniveau waarborgen en de beloning van bestuurders koppelen aan de vastgestelde mijlpalen van het bedrijf.

Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op.

Meer services

CO2-prestatieladder

Vragen waar wij u bij gaan helpen: Waarom wilt u de carbon footprint reduceren? Wat is uw gewenste carbon footprint? In welke tijdspanne wilt u de carbon footprint reductie realiseren? Hoe wilt u de CO2 footprint reduceren? Wat wilt u bereiken bereiken met de reductie?